Tips - Goda och nyttiga mellanmål
Makrillmacka
1 burk makrill i tomatsås, á 125g
1 hårdkokt ägg
¼ gul paprika
2 krm paprikapulver
2 krm vitlökspulver
1 näve färsk bladspenat
1 - 2 fullkornsbröd med hela korn
Ev. salt och peppar
Fördela fisken med en gaffel i en liten skål och blanda med den resterande tomatsåsen. Hacka ägget och paprikan och blanda med makrillen. Krydda med paprika- och vitlökspulver och smaka eventuellt av med salt och peppar. Täck brödet med bladspenat och fördela makrillröran ovanpå.
Kräftstjärtsröra med fullkornsbröd
75-100g avsköljda kräftstjärtar, på burk
¼ gul paprika
1 dl keso
1-2 msk finhackad rödlök
½ tsk fransk senap (dijon)
dill
peppar
Hacka kräftstjärtarna grovt och hacka paprikan.
Blanda tillsammans med keso, rödlök, senap, dill och peppar. Ät på 2 fullkornsbröd med hela korn. Mums!